HİZMET İHRACATÇILARI BİRLİĞİ
“TÜRK GASTRONOMİSİNİN İHRACATI VE SÜREÇLERİ”2019
Hizmet İhracatçıları Birliği-HİB ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Ticaret Bakan Yrd. Rıza Tuna TURAGAY’ın teşrifleriyle düzenlenen “Türk Gastronomisinin İhracatı ve Süreçleri” konulu gastronomi ve ekonomi alanındaki sınırlı sayıda kanaat önderlerinin katılımıyla ortak akıl toplantısı Büyükyalı’da düzenlendi.
Hizmet İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Ahmet AKBALIK, HİB olarak bu etkinlik ile hedeflerinin, Türk gastronomi sektörünün hem iletişimin geliştirilmesi hem de hak ettiği yere getirilebilmesi için sürdürülebilir bir strateji belirlenmesi olduğunu ifade etti. Gastronomi sektöründeki mevcut potansiyelin değerlendirilmesinin genel ihracatımız için de önemli olduğunu belirterek, sektör tanıtımının ileriye taşınmasının, ülkemizin tanıtımı ve döviz kazandırıcı hizmet ihracatını arttırma konusunda ciddi bir potansiyel oluşturacağına işaret etti.
Ticaret Bakan Yardımcısı Sn. Rıza Tuna TURAGAY, Gastronominin kültürümüzün ve tarihimizin önemli bir kısmını teşkil ettiğini belirterek, dünya mutfakları arasında ilk 10’a giriyor olmamızın, mutfağımızın dünyada tanındığı ve bu sektörümüzün büyük bir potansiyele sahip olduğu anlamına geldiğini vurguladı. Tanıtımı yapılabilecek kalitede restaurantların açılmasının kaliteli turistleri çekeceği, bu restaurantların markalaşmasının ülkemizin tanıtımına da katkı sağlayacağı ve gelen turist sayısını arttıracağını ifade ederken, markalaşmanın önemine dikkat çekti.