Hijyen & Kalite




Hijyen Politikası
Yemek üretimi gibi hassas bir konuda hizmet vermenin bilinciyle her türlü önlemi alarak, uygun maddeler kullanarak hijyen ve temizliği sağlamaktayız.
Genel Amaç
Food İstanbul olarak halk sağlığının ve güvenliğinin en üst seviyede korunmasını sağlamak amacıyla müşterilerimize en sağlıklı ve lezzetli yemekleri sunmayı hedeflemekteyiz. Bu politika doğrultusunda aşağıdaki noktalarda yüksek standartlarda kontrol sağlamaktayız.
Hammadde
Kendi alanında lider firmalarla çalışmakta; kaliteli, sağlıklı, güvenli ve TSE standartlarına uygun hammaddeler seçmekteyiz. Ambalaj, depolama ve sevkiyat kriterleri göz önüne alınarak hammaddeler kontrollerden geçirilip teslim alınır. Tedarikçilerimiz yılda en az bir defa denetlenmektedir.
Temizlik
Üretimin tüm alanında ve kullanılan tüm ekipmanlarda profesyonel temizlik ve dezenfeksiyon ürünleri kullanılmaktadır. Düzenli temizlik ve dezenfeksiyon prosedürleri ile hijyen sağlanmaktadır.
Pest Kontrol
Uzman bir firmayla sözleşme yapılarak fabrika binamız düzenli olarak profesyonel ilaçlama hizmeti almaktadır. İlaçlama ve kontrol faaliyetleri periyodik olarak gerçekleştirilmektedir.
Personel
Üretim ve sevkiyatta çalışan tüm personel işe başlamadan önce sağlık muayenesinden geçirilir ve periyodik takibi sağlanır. Üretim, sevkiyat ve dağıtım alanında çalışan personele düzenli olarak hijyen, kalite, taşıma ve sevkiyat konularında eğitimler verilmektedir.
Üretim
Hammadde tedarikinden ürünün müşteriye ulaşmasına kadar üretimin tüm aşamalarında (depolama, ön hazırlık, işleme, sevkiyat) denetimler sürekli yapılmaktadır. Üretilen her üründen numune alınmakta ve uygun şartlarda saklanmaktadır. Ayrıca, düzenli aralıklarla kullanılan su ve üretilen ürünlerden örnekler alınarak mikrobiyolojik analizler, akredite laboratuvarlarda gerçekleştirilmektedir.